על הוצאת הספרים

הוצאת הספרים של מכון מופ"ת היא הוצאת נישה, היחידה בארץ המתמחה בנושאי חינוך והכשרת מורים. הרוב המכריע של הספרים היוצאים לאור על ידי ההוצאה נכתבים על ידי מורי מורים המלמדים במכללות להכשרת מורים בארץ, לעתים בשיתוף עם אנשי אקדמיה ממוסדות אחרים. התפתחותה של ההוצאה קשורה לשינוי בתפיסת תפקידם של מורי המורים ממלמדים בלבד ליוצרי ידע בתחום התמחותם. כל הספרים היוצאים לאור בהוצאה עוברים תהליכי שיפוט על ידי קוראים חיצוניים מהאוניברסיטאות והמכללות, מומחים בתחומי התוכן הרלוונטיים. בשנה האחרונה החלה ההוצאה בתהליך של העלאת ספרים מקוונים הן במסגרת ספריית כותר של מט"ח והן במסגרת האתר של מכון מופ"ת. ההוצאה גם משתפת פעולה עם הוצאות ספרים אחרות כגון: הוצאת הקיבוץ המאוחד, הוצאת מאגנס, כתב העת דור לדור של אוניברסיטת תל אביב ועוד.

מטרות ההוצאה:

• לתרום ליצירת בסיס הידע הקשור להכשרת מורים;
  • להפיץ את הידע ולהעמיד לרשות הקוראים (מורי מורים, סטודנטים, מורים, אנשי חינוך) ספרים שיעשירו את הידע התאורטי והפרקטי שלהם;
  • להוות נדבך משמעותי בהתפתחות הפרופסיונלית של מורי מורים ולאפשר קידום המעמד שלהם כאנשי מחקר וכתיבה.

בהוצאה שלוש סדרות:

• תמה (תאוריה ומעשה בהכשרת מורים) – ספרים שמשלבים כתיבה עיונית וכתיבה פדגוגית-דידקטית.
  • כליל – ספרי עיון בדיסציפלינות תחומי הדעת השונים ובחינוך.
  • מונוגרפיות בחינוך – ספרים המבוססים על מחקרים שנערכו על-ידי מורי המכללות להכשרת מורים.